Lengua en salsa de Martín Berasategui
Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Lengua en salsa de Martín Berasategui. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Lengua en salsa de Martín Berasategui is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It is enjoyed by millions daily. It is easy, it is quick, it tastes delicious. They're nice and they look wonderful. Lengua en salsa de Martín Berasategui is something that I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Lengua en salsa de Martín Berasategui, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lengua en salsa de Martín Berasategui delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can have Lengua en salsa de Martín Berasategui using 15 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
El grandioso Martín Berasategui,es un chef que admiro y me encanta y para mi es todo un honor poder hacer alguna receta de tan prestigioso chef,aunque yo en esta ocasión me incline por una receta tradicional que espero que os guste,en mi casa fué todo un acontecimiento,nos encantó a todos es una verdadera delicia aunque yo es este caso utilice una olla rápida para acelerar el proceso,y desde luego la adapte a mi manera.
Vamos con la receta no es de las más vistosas del gran chef,pero desde luego si es de las más ricas.
Ingredients and spices that need to be Get to make Lengua en salsa de Martín Berasategui:
- 1 lengua de ternera cruda
- 1 cebolla picada
- 1 puerro picado
- 2 zanahorias picadas
- 1 hoja laurel
- 2 dientes ajo partidos en dos
- 2 cucharadas aceite de oliva virgen
- ----- salsa
- 4 zanahorias
- 2 briznas de tomillo
- 1 diente ajo picado
- 1 pizca mantequilla
- 1 vaso vino blanco
- 1/2 litro caldo de cocción de la lengua
- Sal y pimienta
Steps to make to make Lengua en salsa de Martín Berasategui
- Colocar en una olla rápida la cebolla, el puerro, las zanahorias, el laurel y los ajos, añadir el aceite de oliva, una pizca de sal y sofreír a fuego lento unos 15 minutos.
- Colocar en el fondo la lengua cruda y cubrir con agua. Añadir una pizca más de sal y cerrar la olla, en cuanto suba el pitorro cocinar unos 40 minutos.
- Pasado este tiempo, retirar la lengua y en cuanto podamos manipularla sin quemarnos, apoyada sobre un plato, pelarla.
- Cortarla en rodajas de unos 2 centímetros de ancho y reservarla.
- Hacemos la salsa. Pelamos y laminamos las zanahorias. Añadimos a un cazo la nuez de mantequilla y ponemos las zanahorias con el ajo picado y las briznas de tomillo. Sazonar. Dar unas vueltas y sofreír cinco minutos, agregar el vino y dejar que reduzca a la mitad.
- Añadir el caldo, sazonar y dar una vuelta de molinillo de pimienta. Cocinar a fuego lento unos veinte minutos, retirar las briznas de tomillo y pasar la salsa por una batidora(yo utilice la thermomix),accionando la máxima potencia.
- Rectificamos de sal la salsa y deslizamos en ella las rodajas de lengua cocidas. Dejar que hierva muy lentamente unos veinte minutos hasta que el jugo de la lengua y la salsa se unifiquen. Conviene dejar reposar el guiso pues gana en sabor.
- Acompañamos con unas patatas al horno. Un plato auténtico de los de toda la vida con un sabor exquisito que no te dejará indiferente.
As your experience and confidence expands, you will find that you have more natural control over your diet and also adapt your diet plan to your personal tastes with time. Whether you want to offer a dish that utilizes less or even more components or is a little bit more or less hot, you can make easy adjustments to attain this goal. To put it simply, start making your dishes on schedule. When it comes to standard cooking skills for beginners you don't require to discover them however just if you understand some simple cooking techniques.
This isn't a total overview to quick as well as easy lunch recipes but its good something to chew on. Hopefully this will obtain your innovative juices flowing so you can prepare tasty meals for your family members without doing too many square meals on your journey.
So that is going to wrap this up for this special food Steps to Make Ultimate Lengua en salsa de Martín Berasategui. Thank you very much for your time. I'm sure that you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment