Albóndigas de rabo de toro con patatas fritas
Hey everyone, it's me again, Dan, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Albóndigas de rabo de toro con patatas fritas. One of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Albóndigas de rabo de toro con patatas fritas is one of the most popular of recent trending meals in the world. It's easy, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. They're fine and they look fantastic. Albóndigas de rabo de toro con patatas fritas is something which I have loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Albóndigas de rabo de toro con patatas fritas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas de rabo de toro con patatas fritas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Albóndigas de rabo de toro con patatas fritas is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Albóndigas de rabo de toro con patatas fritas estimated approx 150 minutos.
To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Albóndigas de rabo de toro con patatas fritas using 11 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve that.
Receta fácil de hacer es muy elaborada, no hay que hacer un gran gasto y de un gusto exquisito.
Ingredients and spices that need to be Take to make Albóndigas de rabo de toro con patatas fritas:
- 1 rabo de ternera
- 1 cebolla grande
- 2 Puerros
- medio pimiento rojo y medio verde
- 2 (3 si no son grandes) zanahorias
- 2 dientes ajo grandes
- 4 hojas laurel
- 150 ml tomate triturado
- medio litro vino tinto
- medio litro caldo de carne (o de pollo más un cacito de caldo de carne concentrado)
- Sal, aceite y pimienta
Instructions to make to make Albóndigas de rabo de toro con patatas fritas
- Salpimentaremos cada uno de los trozos del rabo de toro y los pasaremos por harina. (troceado en lomos de unos 4 o 5 centímetros de grosor y que tengan carne) En la misma cacerola (que sea justa para que entre el rabo y no poner mucho caldo) donde vayamos a cocinar el rabo de toro, calentamos abundante aceite y doramos los trozos por ambos lados.
- Mientras los trozos se doran, picamos finamente las verduras. No es necesario esmerarse mucho porque luego pasaremos la salsa.
- Una vez los trozos estén dorados, los sacamos y reservamos. En ese mismo aceite añadir la cebolla, los ajos, los puerros y las zanahorias y pochar durante un par de minutos. Añadimos el tomate triturado (lo mejor es rallar el tomate natural que es lo que yo hice) y dejamos freír durante unos 5 minutos. Añadimos ahora los pimientos y salteamos bien otro par de minutos.
- Añadimos los trozos de rabo y el laurel junto con el vino y dejamos que el alcohol evapore. Cuando el vino esté hirviendo, añadimos el caldo hasta cubrir casi por entero el rabo. Tapamos y dejamos cocer a fuego medio-bajo durante unas dos horas y media destapando de vez en cuando.
- Una vez la carne esté tierna, la retiramos junto con el laurel, y reservamos. El resto lo trituramos con ayuda de una termomix o una turmix y lo pasamos por un colador o chino para que nos quede una salsa lisa y uniforme. La devolvemos a nuestra cacerola y le damos un hervor. Si quedara una salsa muy líquida, podemos dejar reducir al fuego. Reservamos.
- Por otro lado, limpiaremos los trozos de rabo de toro quitando toda la grasa y la gelatina y dejando la carne magra. Trituramos esta carne con ayuda de un robot de cocina, o picamos finamente a cuchillo. Podemos añadir un poco se salsa para que nos queden más jugosas. Formamos las albóndigas y las pasamos por harina. Las freímos en abundante aceite caliente y las ponemos en un plato cubierto con papel absorbente para eliminar el exceso de aceite.
- Ponemos las albóndigas en la cacerola con la salsa y dejamos hervir durante un par de minutos. Freír unas patatas para acompañar
As your experience and self-confidence grows, you will certainly discover that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet plan to your individual tastes over time. Whether you wish to serve a dish that uses fewer or even more components or is a bit basically hot, you can make basic changes to attain this goal. Simply put, start making your recipes on schedule. As for fundamental food preparation abilities for newbies you don't need to learn them however just if you understand some easy food preparation methods.
This isn't a full guide to quick and also simple lunch recipes but its excellent something to chew on. Hopefully this will obtain your innovative juices moving so you can prepare delicious dishes for your family without doing way too many heavy meals on your trip.
So that is going to wrap this up with this special food Step-by-Step Guide to Prepare Award-winning Albóndigas de rabo de toro con patatas fritas. Thank you very much for your time. I am confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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