Mousse de requesón con gelatina de miel y crumble de nueces
Hey everyone, it's Jim, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Mousse de requesón con gelatina de miel y crumble de nueces. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Mousse de requesón con gelatina de miel y crumble de nueces is one of the most favored of current trending meals on earth. It's enjoyed by millions daily. It is simple, it's quick, it tastes yummy. Mousse de requesón con gelatina de miel y crumble de nueces is something that I've loved my whole life. They are fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Mousse de requesón con gelatina de miel y crumble de nueces, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Mousse de requesón con gelatina de miel y crumble de nueces delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have Mousse de requesón con gelatina de miel y crumble de nueces using 13 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.
Aquí está mi propuesta, un postre sin azúcar, sólo con miel. Un postre muy vistoso, de fiesta, para invitados y compartir
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Ingredients and spices that need to be Take to make Mousse de requesón con gelatina de miel y crumble de nueces:
- Ingredientes para la mousse
- 450 g de ricotta o de requesón
- 190 g de leche (150+40)
- 4 hojas de gelatina neutra (9g)
- Para la gelatina de miel
- 100 gr miel
- 100 gr de agua
- 4 gr de gelatina
- Para el crumble
- 125 gr mantequilla sin sal
- 125 gr azúcar moreno (puse muy poco)
- 125 gr harina
- 125 gr de nueces Sal
Steps to make to make Mousse de requesón con gelatina de miel y crumble de nueces
- Elaboración de la mousse en Thermomix
Echamos el requesón (o la ricotta) y 150 g de leche (ojo, solo 150g, el resto lo utilizaremos después). Programamos 40 segundos, velocidad 4.
Calentamos en el microondas los otros 40 g de leche - Escurrimos la gelatina y la disolvemos en los 40 g de leche caliente. Echamos esta mezcla en el vaso y programamos 40 segundos, velocidad 4.
Lo repartimos en moldes individuales o en uno grande y lo guardamos en el frigorífico en posición inclinada, hasta que cuaje - Para la gelatina de miel:
1.- Hidratar las hojas de gelatina en un bol con agua muy fría.
2.- Poner un cazo al fuego con el agua y la miel hasta que se disuelva bien.
3.- Una vez templado, incorporar las hojas de gelatina bien escurridas y secas y mezclar bien con unas varillas. - Para el crumble:.
1.- Cortar la mantequilla en cubitos.
2.- Desmenuzar bien las nueces.
3.- En un bol mezclar el azúcar, la sal, la harina y las nueces.
4.- Incorporar la mantequilla y ligar todos los ingredientes sin trabajar en exceso hasta obtener una especie de arena gruesa.
5.- Extender la masa sobre una bandeja de horno con papel sulfurizado y hornear a 170º unos 20 minutos removiendo de vez en cuando con una espátula. - MONTAJE:
1.- En vasos, copas o tarros verter la mousse de requesón hasta las 3/4 partes.
2.- Dejar inclinado en la nevera hasta que se solidifique.
3.- Incorporar en el hueco la gelatina de miel pero sin llegar al borde de la mousse. Dejar que gelifique en la nevera en posición recta.
4.- Sobre la gelatina espolvorear el crumble.
As your experience and also confidence expands, you will certainly discover that you have much more natural control over your diet and also adapt your diet plan to your personal tastes in time. Whether you want to serve a recipe that uses less or even more components or is a bit essentially hot, you can make straightforward adjustments to attain this goal. To put it simply, begin making your recipes on time. As for basic cooking abilities for novices you do not require to discover them yet only if you understand some straightforward cooking methods.
This isn't a full guide to fast as well as easy lunch dishes but its excellent food for thought. Hopefully this will certainly obtain your creative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family without doing a lot of square meals on your trip.
So that is going to wrap it up for this special food How to Prepare Favorite Mousse de requesón con gelatina de miel y crumble de nueces. Thanks so much for reading. I am confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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