Pasteles de Puerto Rico (no son dulces)
Hey everyone, it's John, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Pasteles de Puerto Rico (no son dulces). It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.
Pasteles de Puerto Rico (no son dulces) is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It's easy, it is quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions every day. They're nice and they look fantastic. Pasteles de Puerto Rico (no son dulces) is something that I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Pasteles de Puerto Rico (no son dulces), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pasteles de Puerto Rico (no son dulces) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Pasteles de Puerto Rico (no son dulces) using 15 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve it.
Esta es una de las recetas que siempre vi preparar a mi mamá y mi abuela cuando la navidad estaba cerca, aunque se puede comer en cualquier época del año. Es algo trabajosa por eso en la preparación de este plato participa toda la familia en cadena, unos rallan, otros rellenan, otros doblan y entre risas y bromas quedan preparados para la gran comida, espero que este plato Boricua como mi mamá que en vuestras #memorias y me mandeis fotito.
Ingredients and spices that need to be Take to make Pasteles de Puerto Rico (no son dulces):
- 3 kl Yautia
- 2 kl plátano macho
- 3 de guineo verde(plátano verde normal)
- 500 g Calabaza
- sal a tu gusto
- Hojas plátano para envolver
- cordel blanco para atar o guita
- 2 k carne de cerdo magra en taquitos
- pimientos morrones
- 2 bote garbanzo
- cilantro
- 4 cucharas soperas de tomate frito
- sofrito a tu gusto
- 1 cazuela alta
- Agua
Instructions to make to make Pasteles de Puerto Rico (no son dulces)
- Prepara tus verduras para poder empezar. Pon a hacer tu guiso de carne.
- Truquito de mamá: Se hace un caldo co huesos de credo hasta que reduzca hasta 1 taza de caldo y dejas la carne cocinar ahí una vez sofrita, los garbanzos al final para que no se rompan.
- Prepara un sofrito de toda la vida, la diferencia es que pones cilantro en el.Sofríe la carne añade el tomate, los garbanzos y algunos pimientos para que coja sabor. No dejes que se deshagan los garbanzos. Y reserva.
- Mi mana a este proceso lo llamaba guallar o rallar con rallador las verduras, sus manitas ya no están para mucho trote, así que lo pone todo dentro de su vaso de thermomix y lo bate todo en crudo hasta obtener una masa algo babosa, prueba de sal y aparta. Abre tus hojas de plátano y pasa un trapo húmedo por encima para limpiarlas."CUIDADO SE ROMPEN Fácil"
- Extiende las hojas y córtalas en rectángulos de unos 15 × 20. En el centro de la hoja colocas la masa y encima de esta la carne guisada con los morrones y garbanzos.
- Como enrrollarlos
- Enrolla las hojas como el las fotos cuidando que la hoja no parta. Atamos con la cuerda y ya estarían listos para congelar o para prepararlos.
- Truquito de la abuela: A la masa una vez molida le agregas 1/2 taza de leche con el fin de que la masa no se ponga agria😘
- Si los vas a comer, debes poner una cacerola alta con agua hirviendo y sal. Pones dentro los pasteles y dejas hervir unos 15 minutos, luego sacas los atillos con cuidado, cortas el cordoncillo, abres y a comer. Se suele comer con arroz blanco, habichuelas guisadas y tostones.😘
As your experience and confidence grows, you will locate that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet regimen to your personal preferences over time. Whether you want to serve a dish that uses less or more components or is a little essentially spicy, you can make basic modifications to accomplish this goal. To put it simply, begin making your recipes on schedule. As for basic cooking skills for beginners you don't need to learn them however just if you master some basic food preparation strategies.
This isn't a complete guide to quick as well as easy lunch dishes however its great food for thought. Hopefully this will get your innovative juices flowing so you can prepare delicious meals for your household without doing way too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap it up for this special food Recipe of Homemade Pasteles de Puerto Rico (no son dulces). Thank you very much for reading. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment