Roscón de Reyes (Thermomix)

Roscón de Reyes (Thermomix)

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, we're going to make a special dish, Roscón de Reyes (Thermomix). One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Roscón de Reyes (Thermomix) is one of the most popular of current trending foods in the world. It's easy, it is fast, it tastes delicious. It is enjoyed by millions every day. They're nice and they look fantastic. Roscón de Reyes (Thermomix) is something that I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Roscón de Reyes (Thermomix), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Roscón de Reyes (Thermomix) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Roscón de Reyes (Thermomix) is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Roscón de Reyes (Thermomix) estimated approx 6 horas.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Roscón de Reyes (Thermomix) using 22 ingredients and 11 steps. Here is how you cook that.

Receta del roscón de Reyes. Con los años he ido mejorándola y añadiendo ingredientes para que el resultado sea fabuloso. Os recomiendo hacerla ya que el aroma que se queda en vuestra casa unos días es insuperable!!!

Ingredients and spices that need to be Take to make Roscón de Reyes (Thermomix):

  1. Para la masa madre
  2. 70 g leche
  3. 10 g levadura fresca
  4. 130 g harina de fuerza
  5. Masa
  6. 120 g azúcar
  7. La piel de medio limón y media naranja (sólo la parte amarilla y naranja, sin lo blanco)
  8. 60 g leche previamente infusionada con canela en rama y tiras de limón y naranja
  9. 110 g mantequilla
  10. 2 huevos
  11. 20 g levadura
  12. 2 cucharaditas agua de azahar
  13. 3 cucharaditas ron
  14. 30 g miel
  15. 450 g harina de fuerza
  16. 1 pellizco sal
  17. Decoración
  18. Huevo
  19. Fruta escarchada
  20. Almendra laminada
  21. Azúcar
  22. Haba y figuritas

Instructions to make to make Roscón de Reyes (Thermomix)

  1. MASA MADRE: Poner en el vaso la leche, la levadura, la harina de fuerza y mezclar 15seg/vel 4. Retirar del vaso y formar una bola sobre la encimera. Introducir la masa en un bol y cubrir con agua templada. Cuando la bola de masa flote, estará lista (aprox. 15 minutos).
  2. MASA: Poner en el vaso el azúcar, la piel de limón y la de naranja y triture 20 seg/vel 10.
  3. Bajar con una espátula el azúcar hacia el fondo. Añadir la leche aromatizada, la mantequilla, los huevos, la levadura, el agua de azahar, el ron, la miel, la harina de fuerza, la sal y la masa madre. Mezclar 30 seg/vel 6 y a continuación amasar 3 min/vel espiga.
  4. Sin desmontar el vaso de la máquina y sin quitar el cubilete, cubrir el vaso con dos paños de cocina o una toalla. Dejarlo reposar hasta que la masa salga por la obertura (aprox. 2h). Consejo: mejor si la habitación está caldeadita, pero nunca encender el horno o dejar el vaso encima de la calefacción.
  5. Con la espátula, bajar la masa hacia el fondo del vaso y amasar 1 min/vel espiga. Retirar la masa del vaso con las manos engrasadas con aceite y poner en una superficie enharinada. Dar forma de bola alisándola bien con las manos.
  6. Con las manos engrasadas en aceite, dar forma al roscón introduciendo los dedos en el centro y haciendo un agujero. Abrir poco a poco el agujero, cogiendo el rosco con las manos y ayudándose de la gravedad.
  7. Colocar en una bandeja de horno con papel sulfurizado y poner el roscón encima. Es ahora cuando hay que meter el haba y las sorpresas :)
  8. Dejar reposar la masa hasta que doble su volumen (entre 3 y 4 horas).
  9. Decorar el roscón a gusto de cada uno. Primero se pinta con un huevo batido. Luego se pone la frutita escarchada por encima. También podéis echarle almendritas laminadas y ya por último, azúcar humedecido con unas gotitas de agua.
  10. Con el horno precalentado a 200 grados, meter el roscón 10 min a altura media. Después, bajar la temperatura a 180 grados, unos 8-10 minutos dependiendo del horno. Hay que estar muy atentos, pues se dora enseguida.
  11. Dejar enfriar antes de comer :)

As your experience as well as confidence grows, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet plan and also adapt your diet to your personal tastes gradually. Whether you want to serve a dish that uses less or even more ingredients or is a bit basically hot, you can make simple adjustments to attain this objective. In other words, start making your dishes on time. As for basic cooking abilities for beginners you don't require to learn them but just if you grasp some easy cooking methods.

This isn't a full guide to quick and also very easy lunch recipes but its excellent something to chew on. With any luck this will get your creative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing way too many square meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Quick Roscón de Reyes (Thermomix). Thanks so much for reading. I'm confident you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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